Nieuws
Home > NL > Nieuws > Archief

Vitesse-trainer Tim Cornelisse: “We kunnen aan de bak op het Terborg Toernooi”

Net als in 2019 – toen de laatste editie van het Terborg Toernooi werd gehouden – is Vitesse één van de acht deelnemende ploegen. De Arnhemse formatie, onder leiding van trainer Tim Cornelisse, kijkt uit naar de aftrap van het toernooi.

Door Niels Venus

‘Supermooie’ tegenstanders in de poule
 

Vitesse is in de JAWS-groep ingedeeld bij Palmeiras, Borussia Mönchengladbach en FC Midtjylland. “Een groep met supermooie tegenstanders”, vindt Cornelisse. “Bij Vitesse hebben we meerdere keren tegen Midtjylland mogen oefenen en ook Borussia Mönchengladbach kennen we als tegenstander. Palmeiras is een groot vraagteken voor ons, maar we weten dat zij mooi voetbal spelen en tegelijkertijd spijkerhard kunnen zijn. Ze gaan vol voor toernooiwinst. Van Duitse clubs is bekend dat ze fysiek vaak sterk zijn – en daarbij is de jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach in de loop der jaren flink verbeterd. Tot slot Midtjylland, een ploeg die verzorgd voetbal speelt en goede spelers in de selectie heeft. Spelen tegen buitenlandse clubs is áltijd goed en leerzaam. We kunnen aan de bak op het toernooi.”

Verschil met competitievoetbal
 

Cornelisse kwam als speler van onder meer RKC Waalwijk, Vitesse, FC Utrecht en Willem II tot ruim 450 wedstrijden in het betaald voetbal. De voormalig verdediger doorliep zijn jeugdopleiding bij AZ. “Als jeugdspeler heb ik zowel in Nederland als in het buitenland diverse toernooien gespeeld. De verschillen met spelen in competitieverband? Die zijn er zeker”, vertelt Cornelisse. “Op een toernooi, waaronder in Terborg, kom je buitenlandse teams tegen die je in de competitie niet treft. Daarnaast duren de wedstrijden minder lang en speel je meerdere duels op één dag. Dat vraagt iets anders van je, ook qua voorbereiding. Normaal gesproken spelen we alleen in het weekend en stem je daar het trainingsschema op af. Nu spelen we drie dagen achter elkaar.”

Doelstelling
 

Vitesse kroonde zich twee keer eerder tot toernooiwinnaar. Volgens Cornelisse is dat ook deze keer het ultieme doel. “We komen niet naar Terborg om alleen deel te nemen; we willen het toernooi winnen en dus zeker niet van het veld geveegd worden. Maar ik zie clubs als Palmeiras en FC Midtjylland niet regelmatig spelen, dus ik kan de verhoudingen niet goed inschatten. Zijn ze sterker of maken we een kans? We willen zo goed mogelijk voor de dag komen. Spelen tegen buitenlandse tegenstanders – met een andere mentaliteit en spelopvatting – is erg leerzaam, ook omdat we veel wedstrijden in korte tijd afwerken”, vervolgt Cornelisse, die de komende weken met zijn ploeg nog twee competitiewedstrijden speelt. “We staan er goed op en zijn de nummer vier in de competitie. We willen goed afsluiten en daarna gaan we met een zo sterk mogelijke selectie aantreden in Terborg.”

(foto's: Vitesse Media)

Foto-Tim-Cornelisse-1.jpg
Foto-Tim-Cornelisse-2.JPG
Foto-Tim-Cornelisse-3.JPG