Tottenham Hotspur

logo-tottenham-hotspur.png

TOTTENHAM HOTSPUR (ENGELAND)
Opgericht: 1882, 5 september
Internet: www.tottenhamhotspur.com
Bijnaam: Spurs

Stadion: Tottenham Hotspur stadium
Capaciteit: 62.850 plaatsen
Adres: Bill Nicholson Way, 748 High Road, London

Hoofdsponsors: AIA, Nike, Getir
Begroting: € 445 miljoen
Tenue: wit-blauw

Palmares
Landskampioen: 2x
FA Cup: 8x
League Cup: 4x
Europacup II: 1x
UEFA Cup: 2x

 

kidsterborgtoernooi-14.jpg

The Game Is About Glory.
De woorden van onze dubbel-winnende aanvoerder Danny Blanchflower uit 1961 weergalmen rond Tottenham Hotspur en alles wat we doen, tot op de dag van vandaag en in de toekomst. We gaan over spelen met flair, stijl en passie. Spelers, coaches, staf en fans - we gaan vooruit, samen als één.

We zijn zo trots op onze rijke geschiedenis. Van een bescheiden begin in Noord-Londen, werden we de eerste en tot nu toe enige niet-league-ploeg die de FA Cup won in 1901 - de eerste van acht overwinningen in de eeuwenoude, wereldberoemde competitie tot nu toe.
In 1951 wonnen we voor het eerst de Engelse Eerste Klasse-titel, slechts 12 maanden nadat we als kampioen uit de Tweede Klasse waren gekomen. En 10 jaar later bereikten we nog grotere hoogten en werden we het eerste team in het moderne tijdperk dat de competitie en de FA Cup-dubbel voltooide.

Bill Nicholson was toen onze manager, maar hij was zoveel meer dan alleen een manager. Hij was meneer Tottenham. Een voormalig speler van ons, hij leefde en ademde Tottenham Hotspur en leidde ons naar enorm succes in zijn 16 jaar aan het roer. Onder zijn leiding werden we het eerste Britse team dat een grote Europese trofee won met de glorie van de Europa Cup Winners' Cup in 1963, nog meer FA Cups won in 1962 en 1967, de League Cup won in 1971 en 1973 en opnieuw Europees succes proefde door het omhoog houden van de UEFA Cup 1972.

Verdere FA Cup-, UEFA Cup- en League Cup-trofeeën volgden in de jaren tachtig, negentig en 2000, wat ons tot op de dag van vandaag leidt, waar we ernaar streven om te innoveren en te verbazen bij het nastreven van meer zilverwerk.
We hebben honger, we zijn vooruitstrevend, we hebben een gloednieuw trainingscentrum van wereldklasse gebouwd en zijn nu verhuisd naar een uitstekend, modern nieuw stadion, dat de site van White Hart Lane overlapt, waar we onze thuiswedstrijden speelden voor 118 jaar.

Op Academy-niveau blijven onze jonge spelers zich uiten op het veld. Door deel te nemen aan een aantal competities en toernooien in de leeftijdsgroepen Onder-18 en Onder-23, is het uiteindelijke doel om door te stromen naar het eerste team. het seizoen 2021/22.

tottenham-2022.jpg

Dermi Lusala, Maksim Paskotši, Thimothée Lo-Tutala, Nile John, Yago Santiago Alonso, Matthew Craig, Romaine Mundle, Jordan Hackett-Valton, Charlie Sayers, Adam Hayton, Dante Cassanova, Jezreel Davies, Renaldo Torraj, Aaron Maguire, Jaden Williams, Maxwell McKnight, Brandon Bryan-Waugh, Jahziah Linton, Jamie Donley, William Andiyapan, Alfie Dorrington, Thomas Bloxham, Billy Heaps, Rio Kyerematen, George Abbott, Riley Owen

Spelers om in de gaten te houden: Nile John, Romaine Mundle, Jamie Donley

SPONSOREN
PAUL KLOMBERG ASSURANTIEN, SILVOLDE
NH1816, OUDKARSPEL
HOTEL DE ROODE LEEUW, TERBORG
MIJNEN MEDIA, SILVOLDE
POMPKE VERHUUR, GAANDEREN
DAILY WOMENSWEAR, DOETINCHEM
DUMPHUIS, DOETINCHEM