Nieuws
Home > NL > Nieuws > Actueel

Terborg Toernooi hijst Achterhoek Pride-vlag

Komend weekend - in het eerste weekend van juni - vindt de 42e editie van het Terborg Toernooi plaats: hét internationale voetbaltoernooi voor spelers onder de 18 jaar. Al decennialang wapperen de landsvlaggen van de deelnemers het gehele toernooi langs het veld. Deze editie voegen we daar graag een vlag aan toe: de Achterhoek Pride-vlag.

Na een succesvol eerste jaar van de Achterhoek Pride is ook dit jaar de maand juni de Achterhoek Pride Maand. De Pride valt samen met het Terborg Toernooi; dat 2, 3 en 4 juni wordt gespeeld op de velden van sportpark de Paasberg in Terborg.

Regio komt samen
 

Het Terborg Toernooi brengt al jarenlang de regio Terborg en de Achterhoek samen. “Niet alleen op de tribunes om te genieten van voetbal op het allerhoogste niveau, maar ons toernooi kenmerkt zich door de vele internationale spelers die gedurende de week onderdak krijgen bij gastgezinnen. Elkaar ontmoeten is een belangrijk thema”, aldus de organisatie van het toernooi.

Diversiteit
 

Dat is bij de Achterhoek Pride ook het geval, waar een maand lang gevierd wordt hoe kleurrijk de Achterhoek is. “Wij proberen het onderwerp diversiteit en inclusie ook aan te kaarten bij sportverenigingen”, vertelt Cas Maarse namens de Achterhoek Pride.

“Het onderwerp ligt bij enkele sporten gevoelig; maar we zien ook verandering. Steeds meer wordt erkend dat er stappen moeten worden gezet, verenigingen willen hier op diens manier aan bijdragen.”

Pride-vlag
 

“Wij zijn trots dat het Terborg Toernooi zich uitspreekt”, vervolgt Maarse. “Ze stellen een norm dat iedereen ongeacht kenmerken of eigenschappen welkom is. We hopen dat andere (sport)evenementen en verenigingen volgen.”

De Achterhoek Pride-vlag wordt op de openingsdag van het toernooi, vrijdag 2 juni om 18.45 uur, toegevoegd aan de landsvlaggen die wapperen op het sportpark. Zo hangen er dit jaar vijf vlaggen langs het voetbalveld, die van: Nederland, Denemarken, Brazilië, Ghana en de Achterhoek Pride-vlag.

De vlag zal worden opgehangen door wethouders Ria Ankersmit (gemeente Oude IJsselstreek) en Hans te Lindert (gemeente Aalten), met ondersteuning van Cas Maarse (Achterhoek Pride) en Suzanne Spexgoor (Achterhoek in Beweging). Om ook tijdens het Terborg Toernooi te laten zien dat iedereen zichzelf kan zijn.