Teams
Home > NL > Teams > Palmeiras

Palmeiras

kidsterborgtoernooi-22.jpg

PALMEIRAS (BRAZILIE)
Opgericht: 1914, 26 augustus
Internet: www.palmeiras.com.br
Bijnamen: Verdão (Big Green), Porco (Pig)

Stadion: Allianz Parque
Capaciteit: 47.500 plaatsen
Adres: São Paulo, SP, Brazil
Hoofdsponsors: Crefisa, Adidas, Fam

Begroting: € 182 miljoen
Tenue: groen/wit

Palmares
Landskampioen: 10x
Bekerwinnaar: 4x
Copa Libertadores: 3x
Copa Mercosur: 1x

palmeiras-logo.png

SE Palmeiras
Sociedade Esportiva Palmeiras werd opgericht op 26 augustus 1914 als een initiatief van Italiaanse immigranten in São Paulo die hun passie voor voetbal deelden. Tegenwoordig is de club er trots op de grootste nationale kampioen te zijn, met 10 Braziliaanse kampioenschappen en 5 nationale toernooien. De eretitels van de club omvatten ook belangrijke internationale trofeeën, zoals het Wereldkampioenschap voor clubs in 1951, drie CONMEBOL Libertadores Cups (2021, 2020, 1999) en de Mercosur Cup 1998, naast vele andere.

Palmeiras heeft het op twee na grootste supportersbestand van de Braziliaanse clubs met ongeveer 16 miljoen gepassioneerde fans verspreid over de hele wereld, evenals een van de grootste lidmaatschapsprogramma's voor supporters in het land. Allianz Parque, het thuisstadion van Palmeiras, werd gebouwd bovenop het traditionele Parque Antarctica-stadion en is de modernste multifunctionele arena in Latijns-Amerika - gelegen in het hart van São Paulo, het financiële centrum van het continent.

Palmeiras Youth Academy ondergaat sinds het begin van het decennium een grote renovatie. De "Big Green", zoals de club ook wel wordt genoemd, is de huidige U-20 Copa São Paulo-kampioen, de meest traditionele Braziliaanse jeugdtrofee. Verschillende Palmeiras-atleten maken ook deel uit van de nationale jeugdteams.

De belangrijkste doorbraak van de laatste jaren is spits Gabriël Jesus. Momenteel bij de Engelse club Manchester City, wordt hij vaak opgeroepen voor de Braziliaanse ploeg en was hij een nationale eerste elftalspeler op het WK 2018 in Rusland.

palmeiras-2022.jpg

Bovenste rij van links naar rechts:
Zé Henrique, Daniel, Serafim, Gustavo Lopes, Mina, Thierry, Jota, Wendell, Canadá, Mizael, Addi
Onderste rij van links naar rechts:
Léo, Thauan, Marquinhos, Carlinhos, Luiz Freitas, Kauan, Zuin, Gustavo Sciencia, Jhonatan Garcia

Spelers om in de gaten te houden: Endrick, Luis guilherme, Allan

SPONSOREN:
ALLE GASTGEZINNEN, TERBORG EO
JAWS, TERBORG
ROYAL KAAK, TERBORG
DP & S, VORDEN
GADEMANN VERVOER, DIDAM
DE SPLINTER, ULFT
TER HORST MILIEU, VARSSEVELD