Informatie
Home > NL > Informatie > Jeugdvoetbal

ACHTERHOEKSE TOERNOOIEN KLAAR VOOR EEN NIEUW TOERNOOISEIZOEN 2019

Het toernooiseizoen staat weer voor de deur en de vijf grote internationale Achterhoekse toernooien zijn al sinds het najaar van 2018 bezig om weer een prachtig deelnemersveld naar de mooie Achterhoek te halen. Helaas heeft het Ten Brinke Bouw Tournament in Varsseveld hun toernooi dit jaar moeten afgelasten, maar we gaan uit van een goede comeback in 2020.

De goede organisatie, de Achterhoekse gastvrijheid, de sterke tegenstanders en de geweldige sfeer op al deze toernooien zijn voldoende argumenten voor de Nederlandse en buitenslandse topclubs om ieder jaar opnieuw naar het Oosten van Nederland af te reizen en hun voetbalkunsten te vertonen op de velden in Groenlo, Ruurlo, Terborg, Zieuwent en Zutphen. En de organisaties weten ieder jaar opnieuw de toeschouwers te verrassen met leuke, aantrekkelijke nieuwe deelnemers.

Namen als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Memphis Depay waren ooit in de Achterhoek actief, net zoals de huidige sterren in de Engelse Premier League Leroy Sané (Manchester City) en Bernd Leno (Arsenal). En al die jeugdspelers die, in welke leeftijdscategorie dan ook, op de Achterhoekse toernooien hun talenten laten zien, willen graag van hun hobby hun beroep maken. De droom van een mooie carrière in het profvoetbal is dan ook van hun gezichten af te lezen. Velen zijn inmiddels daar gearriveerd en zien we wekelijks schitteren op de Europese velden en zij willen dolgraag in hun voetsporen treden.

In Groenlo, Ruurlo, Terborg, Zieuwent en Zutphen verschijnen dit jaar meer dan 50 ploegen aan de start in vier verschillende leeftijdscategorieën. Tussen eind mei en half juni vinden vier van deze toernooien plaats, terwijl het toernooi van FC Zutphen in de laatste week van augustus zal worden gehouden.

De aftrap van deze vijf toernooien vindt plaats in Terborg met hun 40e editie! Een weekend later, tijdens het Pinksterweekend, zijn Ruurlo en Zieuwent gastheer van hun toernooien, terwijl half juni het Internationaal Marveldtoernooi in Groenlo georganiseerd zal gaan worden. Eind augustus is FC Zutphen de laatste op de Achterhoekse toernooikalender in 2019.

Datum Toernooi Editie website
31 mei, 1,2 juni 2019 Terborg Toernooi
Sportcomplex De Paasberg, Terborg
40e

www.terborgtoernooi.nl

8, 9, 10 juni 2019 Internationaal Karel Stegeman Toernooi
Sportpark ‘t Rikkelder, Ruurlo
35e www.karelstegemantoernooi.nl
8, 9 juni 2019 Seesing Tournament
Sportpark De Greune Weide, Zieuwent
17e www.seesingtournament.nl
14, 15, 16 juni 2019 Internationaal Marveldtoernooi
Sportpark Den Elshof, Groenlo
30e www.marveldtournament.com
23, 24, 25 augustus 2019 FC Zutphen U13 Int. Jeugdtoernooi
Sportcomplex ‘t Meijerink, Zutphen
3e www.fczutphentoernooi.nl