Informatie
Home > NL > Informatie > Jeugdvoetbal

Jonge voetballers showen talent in de Achterhoek

Ieder jaar opnieuw staat de Achterhoek te boek als gastheer van veel Nederlandse en buitenlandse voetbaltalenten. Ze showen hun voetbalkwaliteiten op één van de zes internationale toernooien, die ieder jaar in de Achterhoek worden georganiseerd.

De nationale en internationale topploegen komen met veel plezier naar het Oosten van Nederland, omdat ze weten dat ze verzekerd zijn van een goed georganiseerd toernooi in combinatie met een sterk deelnemersveld. Daarnaast zijn de fraaie accommodaties en de traditionele Achterhoekse gastvrijheid een plus voor deze ploegen. In Groenlo, Ruurlo, Terborg, Varsseveld, Zieuwent en Zutphen verschijnen meer dan 60 ploegen aan de start in vijf verschillende leeftijdscategorieën.

Tussen medio mei en begin juni vinden vijf van deze toernooien plaats, terwijl het toernooi van FC Zutphen in augustus zal worden gehouden. Uiteindelijk dromen al deze spelers van een mooie carrière in het profvoetbal en hopen ze in de voetsporen te treden van spelers als Davy Klaassen (Ajax), Tony Vilhena (Feyenoord), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Wesley Sneijder (Galatasaray) of Julian Draxler (Paris St. Germain).

Dit vijftal is slechts een kleine greep uit een lange lijst van spelers die ooit hun kunsten vertoonden op de Achterhoekse voetbalvelden. De aftrap van deze zes toernooien vindt plaats in Groenlo. Op vrijdag 19 mei begint daar het internationaal Marveld toernooi, terwijl een week later in Terborg zal worden gespeeld. Daarna volgt het Pinksterweekend met de toernooien in Ruurlo en Zieuwent, terwijl Varsseveld in juni de rij sluit. Half augustus wordt het toernooiseizoen afgesloten door FC Zutphen, dat sinds vorig jaar op de kalender staat.

Datum Toernooi Editie website
19, 20, 21 mei 2017 Internationaal Marveldtoernooi
Sportpark Den Elshof, Groenlo
28e www.marveldtournament.com
26, 27, 28 mei 2017 Terborg Toernooi
Sportcomplex De Paasberg, Terborg
38e www.terborgtoernooi.nl
3, 4, 5 juni 2017 Internationaal Karel Stegeman Toernooi
Sportpark ‘t Rikkelder, Ruurlo
33e www.karelstegemantoernooi.nl
3, 4 juni 2017 Seesing Tournament
Sportpark De Greune Weide, Zieuwent
15e www.seesingtournament.nl
9, 10, 11 juni 2017 Ten Brinke Bouw Tournament
Sportcomplex Oberink, Varsseveld
21e www.toernooivarsseveld.nl
18, 19, 20 augustus 2017 FC Zutphen U13 Int. Jeugdtoernooi
Sportcomplex ‘t Meijerink, Zutphen
2e www.fczutphentoernooi.nl