Teams
Home > NL > Teams > De Graafschap

De Graafschap

guido-pelgrim-2019-2849.jpg

DE GRAAFSCHAP (Nederland)

Opgericht: 1954, 1 februari
Internet: www.degraafschap.nl
Bijnaam: Superboeren

Stadion: De Vijverberg
Capaciteit: 12.600 zitplaatsen
Adres: Lijsterbeslaan 101-A, 7004 GN, Doetinchem 

Hoofdsponsors: Flex Factory, Pincvision
Begroting: € 8,- miljoen
Tenue: wit/blauw

Palmares
Kampioen 1e divisie: 3 x

voetbaltoernooi-team-degraafschap.png

Over De Graafschap

De Graafschap kent als trots van de eigen regio een rijke historie op het Terborg Toernooi. Eredivisiespelers Klaas-Jan Huntelaar, Luuk de Jong, Robin Pröpper en Hidde Jurjus waren allen ooit in het shirt van de Superboeren te bewonderen in Terborg.

Voor De Graafschap is deelname aan het Terborg Toernooi dé mogelijkheid om zich met de internationale top te meten. Op internationaal niveau worden andere eisen gesteld. Sinds dit seizoen is Jefta Bresser de nieuwe hoofd jeugdopleiding. Hij heeft een aanvullende visie op het opleiden van jeugd. Deze visie is gebaseerd op een jarenlange opgedane ervaring bij diverse clubs. Zo heeft hij gewerkt bij PSV, Fulham, Zenit Sint Peterburg, NEC en NAC.

De missie is, om meer zelf opgeleide spelers bij het eerste elftal aan te laten sluiten. Delano Burgzorg is sinds 2015 de laatste speler, die zijn debuut heeft gemaakt in de hoofdmacht. Er is voor gekozen, om de trainingen aan te passen. Er wordt dit seizoen vaker en langer getraind. Ook wordt hierbij de techniek training op basis van de Coerver methode in de trainingen meegenomen. Dit vergt van de trainers een andere aanpak, maar ook voor de spelers en de ouders is het een aanpassing. Deze werkwijze wordt ondertussen zichtbaar in de wedstrijden.

Spelers om in de gaten te houden:
Milan Hilderink
Ezra van der Heiden
Harry Bakker

2109-degraafschap.jpg

Bovenste rij v.l.n.r. Camiel Negli, Harry Bakker, Didi van Gelder de la Torra, Melvin van der Haar, Gian Luca van der Wulp, Rida Azzouz, Quinn Vervelde, Siep Rompelaar, Mart Zwiers en Joris Kuipers

Middelste rij v.l.n.r. Mark Vriezekolk(verzorger), Martin Konijnenberg(teammanager), Nick Kaaiimolen, Gilles Duiveman Mc Ewan, Piet Halman, Thomas Kleinpenning, Ebbe Wenting, Timo Jochemsen, Milan Hilderink, Lynden Leidsman, Martijn Damen(sportfysiotherapeut) en Marco Konijnenberg(materiaalman)

Onderste rij v.l.n.r. Gijs Schalks, Pim Lukassen, Kevin Swarthoff(keeperstrainer), Ralf Timmer(ass trainer), Tim Bakens(trainer), Lion Kaak(ass trainer), Milenko Visser(techniektrainer), Sam Oonincx en Kyarmen Heering

Sponsoren
Rabobank Graafschap
Econsultancy
Daily Womenswear
Virupa
KWD
GKS
Tuincentrum Steentjes