Teams
Home > NL > Teams > De Graafschap

De Graafschap

terborgtoernooi-2023-kids-022.jpg

DE GRAAFSCHAP (Nederland)

Opgericht: 1954, 1 februari
Internet: www.degraafschap.nl
Bijnaam: Superboeren

Stadion: De Vijverberg
Capaciteit: 12.600 zitplaatsen
Adres: Lijsterbeslaan 101-A, 7004 GN, Doetinchem 

Hoofdsponsors: Seesing Flex, Agribiosource, Rabobank
Begroting: € 6,- miljoen
Tenue: wit/blauw

Palmares
Kampioen 1e divisie: 3 x

voetbaltoernooi-team-degraafschap.png

Over De Graafschap

We schrijven het jaar 1954. Betaald Voetbal De Graafschap B.V. wordt opgericht en de Achterhoek heeft zo direct een vertegenwoordiging in het Nederlandse betaald voetbal. Een rijke historie met veel roemruchte momenten volgt. De Graafschap wordt gekenmerkt als een echte regioclub, die dicht bij de mensen staat.

De Graafschap promoveerde in haar historie als betaald voetbalclub maar liefst negen keer naar de Eredivisie, waarvan drie keer (1990/1991, 2006/2007 en 2009/2010) als kampioen. Sinds de laatste degradatie in 2019 komt de club uit op het op één na hoogste niveau van Nederland.

De Graafschap staat vooral bekend vanwege haar stadion De Vijverberg dat gelegen is op de gedempte vijvers rondom natuurgebied De Zumpe. Ook haar supporters zijn vermaard en geroemd dankzij de vele, imposante sfeeracties. Op die manier steunen zij hun club door dik en dun en staan inmiddels in heel Europa goed bekend.

De Graafschap Onder 18 staat onder leiding van rasechte Superboer Jan Vreman en deed het in de voorjaarscompetitie uitstekend, waardoor het team promoveerde naar het op één na hoogste niveau in de leeftijdscategorie.

de-Graafschap-team-O18-2022-2023.jpg

SPONSOREN
FLEXFAMILY, DOETINCHEM
ECONSULTANCY, DOETINCHEM
VIRUPA, AALTEN
KWD SPORT, DOETINCHEM
STOLWIJK KELDERMAN, DOETINCHEM
VAN DAM VERHUIZINGEN, DOETINCHEM

KRAMP, VARSSEVELD