Nieuws
Home > NL > Nieuws

De Graafschap-talent Delano Burgzorg: "Als kleine jongen droom je daar van"

Het Terborg Toernooi staat bekend om het vele voetbaltalent dat het beste van zichzelf laat zien tijdens het driedaagse toernooi. Delano Burgzorg, speler van De Graafschap, is één van de jonge talenten die vorig jaar op het Terborg Toernooi actief was. “Een mooie ervaring om mee te maken.”

Door Niels Venus

Hoog niveau

Burgzorg werd in de zomer van 2015 door De Graafschap opgepikt bij Zeeburgia en speelde vorig jaar als aanvoerder van De Graafschap O19 mee op het Terborg Toernooi. “Op een toernooi probeer je als team zo veel mogelijk punten te halen, om mee te kunnen spelen voor de prijzen”, vertelt Burgzorg, die het Terborg Toernooi hoog aanschrijft. “In mijn Zeeburgia-tijd heb ik ook een aantal toernooien gespeeld, maar in Terborg was het niveau hoger. Ik heb vorig jaar een leuke tijd gehad.”

De Superboeren eindigden als zevende en er werd onder meer gelijkgespeeld tegen de Engelse grootmacht Manchester United. “Spelen tegen Chelsea of Manchester United… Als kleine jongen droom je daar van”, glundert Burgzorg. “Aan het einde van het seizoen is het leuk om toernooi te spelen. Je kunt jezelf in the picture spelen én doet mooie ervaringen op.”

Aanvoerder

In Terborg liet Burgzorg zich tijdens de 38ste editie van het Terborg Toernooi van zijn beste kant zien. De talentvolle aanvaller – op meerdere posities inzetbaar – droeg de aanvoerdersband. “Ik was in het seizoen 2016/’17 al aanvoerder. Waarom? Volgens de trainer had ik een voorbeeldfunctie voor de overige spelers en nam ik de ploeg op sleeptouw.” Burgzorg behoort sinds het seizoen 2017/’18 tot de selectie van Jong De Graafschap en maakte zeven doelpunten in de Derde Divisie. Zijn goede spel bleef niet onopgemerkt bij Henk de Jong, trainer van het eerste elftal van de Doetinchemmers.

Stap naar eerste selectie

“In de voorbereiding trainde ik al mee bij het eerste en de trainer heeft altijd vertrouwen in mij gehouden”, legt de 19-jarige voorhoedespeler uit. “Na een mindere periode heb ik bij Jong De Graafschap de draad weer opgepakt en had ik een sterke fase”, vervolgt Burgzorg, die inmiddels zes keer inviel bij de hoofdmacht van De Graafschap. Eind maart tekende hij een contract voor anderhalf jaar, met optie voor een extra seizoen. “Ik ben blij met de kansen die ik krijg en wil me de komende jaren verder ontwikkelen.”