Nieuws
Home > NL > Nieuws > Archief

De Graafschap - Ajax 0-0 (verslag)

Een mooi affiche. Twee clubs met een rijke historie streden tegen elkaar. De Graafschap moet eigenlijk winnen om zeker te zijn van de halve finale.

De eerste doelpoging was voor De Graafschap. Een combinatie tussen Deniz Turuc en Dean Koolhof werd door Koolhof over geschoten. In de derde minuut kreeg De Graafschap een levensgrote kans. Deniz Turuc kwam van links het strafschopgebied binnen. Norbert Alblas kwam zijn doel uit, maar Turuc wist hem knap te omspelen. Hij kwam alleen wat lastig op de achterlijn uit. Hij schoot richting doel, maar de bal rolde voor het doel langs. Ajax had het spel onder controle en De Graafschap kwam steeds minder aan aanvallen toe. In de 17e minuut kreeg Ajax een goede kans. De Graafschap verdedigde slecht uit.

Vliegensvlug wist Ajax Rowendy Schoop aan te spelen op links. Randje buitenspel loste hij een schot af op Hidde Jurjes (daar gaat De Graafschap in de toekomst nog plezier aan beleven) die uitstekend redde. In de rebound schoot Nick de Bondt hard en rakelings over. Beide ploegen kregen nog een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel. Maar de jeugdige spelers lieten zien dat een mooie krul om de muur toch echt een moeilijk kunststukje is. De druk van Ajax bleef, maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord.

In de tweede helft hoefde Ajax niet echt meer aan te zetten en was met een gelijkspel dik tevreden. De Graafschap speelde eigenlijk best goed, maar het ontbrak aan de laatste eindpass en een beetje geluk. De Graafschap hoopte nog op een penalty, nadat Dean Koolhof in het strafschopgebied iets te opzichtig naar de grond ging. In de tweede helft ging de wedstrijd langzaam als een nachtkaars uit.

De 4-1 overwinning op China en de twee 0-0 wedstrijden leverden Ajax de eerste plek in de poule op. Voor De Graafschap is een plek bij de eerste 4 niet weggelegd. Ondanks dat er in poule Kaak zowel Ajax, Cruzeiro en De Graafschap op 5 punten staan is het doelsaldo van De Graafschap net te weinig (het scheelt 1 doelpunt) voor de tweede plek. De Graafschap strijdt daardoor om plek 5 tegen FC Twente.