Nieuws
Home > NL > Nieuws > Archief

De deelnemers van het Terborg Toernooi 2022

Het complete deelnemersveld van de 41e editie van het Terborg Toernooi is woensdagavond bekendgemaakt tijdens het sportcafé, dat plaatsvond in het bedrijfsrestaurant van Royal Kaak.

41e editie

Drie jaar na onze jubileumeditie in 2019 maken we ons dit jaar eindelijk op voor de 41e editie van het Terborg Toernooi, dat op vrijdag 27 mei, zaterdag 28 mei en zondag 29 mei gehouden wordt op de velden van Sportpark de Paasberg in Terborg.

Drie inspirerende gasten

Tijdens het sportcafé waren drie gasten aanwezig; Aniek van Koot (winnaar dubbel Australian Open Wheelchair Tennis Championship 2022), Jefta Bresser (hoofd jeugdopleiding De Graafschap) en Rob Dieperink (scheidsrechter betaald voetbal). Het trio vertelde inspirerende verhalen en zorgde voor mooie anekdotes.

Zo kwam Van Koot aan het woord over haar behaalde gouden plak. “Ik maak de mooiste dingen mee en heb meerdere mooie trips gemaakt. De eerste keer naar Frankrijk vergeet ik nooit meer, net als naar Tokio. Ook dat je gehuldigd wordt… Dat is prachtig, net als toegesproken worden door Koningin Beatrix en later Koning Willem-Alexander.”

Vervolgens ging Bresser – geboren Terborgenaar – in op de talenten in onze regio. “We hebben veel talenten rondlopen in onze omgeving. Die moeten we zien te borgen voor de komende jaren”, zei Bresser, die zelf ook op het toernooi speelde. “Bij De Graafschap mogen we met onze jeugdteams op verschillende toernooien spelen. De ervaring tegen buitenlandse clubs is altijd erg mooi. Het vele publiek in Terborg voegt een extra dimensie toe, dat is heel bijzonder voor onze spelers.”

De uit Borculo afkomstige Dieperink fluit al tien jaar op het Terborg Toernooi. “Vanuit wedstrijden die ik in Nederland fluit, ken ik de Nederlandse voetbalstijl. Op het Terborg Toernooi kom je in aanmerking met verschillende speelstijlen van ploegen uit allerlei continenten. Daarbij krijg je de optimale begeleiding om je als scheidsrechter drie dagen lang maximaal te ontwikkelen.”

Palmeiras, FC Midtjylland en De Graafschap

Titelhouder Palmeiras uit Brazilië, het Deense FC Midtjylland en de Achterhoekse trots De Graafschap hadden hun deelname reeds toegezegd. De vijf overige deelnemers werden gedurende de avond bekendgemaakt. Palmeiras speelt voor de derde keer mee en won de twee laatste edities, in 2018 en 2019. FC Midtjylland speelde eveneens twee keer op rij in Terborg en ontpopte zich als een echte publiekslieveling. De Graafschap doet het goed dit seizoen en zal met een aantal talenten - die al regelmatig aan het eerste team ruiken - aantreden. “Dit is een fantastische loting voor ons”, reageerde Bresser. “Een mooie uitdaging tegen sterke teams.”

Complete deelnemersveld

De overige deelnemers zijn Borussia Mönchengladbach, Vitesse, Fluminense, Tottenham Hotspur en KRC Genk. Borussia Mönchengladbach is de Duitse afgevaardigde, terwijl Fluminense uit Rio de Janeiro voor de vierde keer in Terborg zal aantreden. Tottenham Hotspur komt voor de tiende keer naar de Achterhoek, maar won het toernooi nog nooit. Tot slot KRC Genk, dat een debutant en gevaarlijke outsider is.

Groepsindeling 41e editie Terborg Toernooi

JAWS-groep

Van Egmond-groep

Palmeiras

Fluminense

Borussia Mönchengladbach

Tottenham Hotspur

FC Midtjylland

KRC Genk

Vitesse

De Graafschap

 

loting-terborgtoernooi-01.jpg
loting-terborgtoernooi-02.jpg
loting-terborgtoernooi-03.jpg
loting-terborgtoernooi-04.jpg
loting-terborgtoernooi-05.jpg
loting-terborgtoernooi-06.jpg
loting-terborgtoernooi-07.jpg
loting-terborgtoernooi-08.jpg
loting-terborgtoernooi-09.jpg
loting-terborgtoernooi-10.jpg
loting-terborgtoernooi-11.jpg
loting-terborgtoernooi-12.jpg
loting-terborgtoernooi-13.jpg
loting-terborgtoernooi-14.jpg
loting-terborgtoernooi-15.jpg
loting-terborgtoernooi-16.jpg
loting-terborgtoernooi-17.jpg
loting-terborgtoernooi-18.jpg
loting-terborgtoernooi-19.jpg
loting-terborgtoernooi-20.jpg
loting-terborgtoernooi-21.jpg
loting-terborgtoernooi-22.jpg
loting-terborgtoernooi-23.jpg
loting-terborgtoernooi-24.jpg
loting-terborgtoernooi-25.jpg