Nieuws
Home > NL > Nieuws

Atletico Mineiro wint succesvol verlopen Terborg Toernooi

De 38ste editie van het Terborg Toernooi is gewonnen door Atletico Mineiro. De Brazilianen trokken in een spannende finale een nipte 2-1 overwinning over de streep en versloegen Ajax Cape Town, dat als tweede eindigde.

terborg-voetbaltoernooi-2017-GVD-3b306.jpg

Het toernooi werd zondag geopend met een duel tussen AZ en De Graafschap, dat een 3-1 zege op de Alkmaarders boekte en de zevende plaats pakte. Aansluitend vond de eerste halve finale plaats, waarin Atletico Mineiro en Manchester United er een spannende pot van maakten. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. Daarin won Atletico en ging het naar de finale.

De tweede halve finale, tussen Ajax Cape Town en Club Brugge, werd beslist in Zuid-Afrikaans voordeel: 3-1. In strijd om de vijfde plaats kwam Attram De Visser Soccer Academy op voorsprong en zegevierde de voetbalschool tegen Flamengo (2-1). Club Brugge eindigde op het erepodium, dankzij de 2-1 overwinning op Manchester United, dat vierde werd.

Atletico Mineiro kwam in de finale vroeg op een 2-0 voorsprong, maar een doelpunt van Ajax Cape Town vlak voor rust bracht de spanning terug. Na enkele hachelijke momenten voor beide doelen trokken de Brazilianen de zege over de streep en kon het feest beginnen. De tweede toernooiwinst op een rij voor Atletico!

Eindstand Terborgtoernooi 2017

 1  Atletico Mineiro
 2  Ajax Cape Town
 3  Club Brugge
 4  Manchester United
 5  Attram de Visser SA
 6  Flamengo
 7  De Graafschap
 8 AZ