Nieuws
Home > NL > Nieuws > Archief

2008 dag 2: Verslag Fenerbahce - De Graafschap

door: Remy Epskamp

Een tumulteuze wedstrijd zou het worden. De Turkse ploeg kon een puntje nog wel gebruiken om zeker te zijn van de strijd bij de laatste 4 met een verloren en een gewonnen partij. Maar de tegenstander, De Graafschap, had nog geen puntje geknoeid en steekt in een blakende toernooi-vorm.

De Doetinchemmers bevinden zich echt in een winnaars-roes. Alles lukt en de vraag is wie ze van de titel in Terborg afhoudt. De vleugelspelers worden gemakkelijk gevonden. Opbouw en eindpass zijn meestal goed. De ploeg staat verdedigend goed en heeft in Mustafa Amerzine een betrouwbare sluitpost.

Bij Fenerbahce gaat juist veel fout. De passes komen vaak bij de tegenstander terecht en de ploeg mist scherpte, ook in de verdediging. Terwijl de Superboeren veel persoonlijke duels winnen, feller zijn en naar hartelust varieren in lange ballen en het werk op de vierkante meter, loopt het niet bij de tegenstander. Daar verliest men de bal en strandt menige actie vroegtijdig. Het is dan ook de Doetinchemse formatie die de eeste goal laat aantekenen. Vlak voor rust.

Na de rust leidt een corner de tweede Doetinchemse goal in. Omdat de Superboeren zich even laten bedwelmen door dit gemakkelijke succes, leidt onoplettendheid in de verdediging tot een tegentreffer. Turkse uitblinker Cengiz Veisoglu passeert op links een Graafschap-verdediger en haalt verwoestend uit: 1-2.

De Doetinchemmers zijn weer bij de les en een fraai afstandsschot van Tim Keurntjes bepaalt de eindstand op 1-3, waarmee de Superboeren ongeslagen aan de eindstrijd kunnen beginnen.

Dit alles werd een toeschouwer teveel die zijn frustratie over dit verlies probeerde af te reageren op enkele spelers van Atletico Mineiro. De scheidsrechter moest daarvoor de wedstrijd enkele minuten onderbreken totdat de man tot kalmte gebracht was. Een bizar einde aan een prachtige voetbaldag.